+380 (48) 740-46-77

Кислотність

Кислотність показує ступінь розщеплення жиру, тобто характеризує вміст у ньому вільних жирних кислот та інших тітруемих лугом речовин (в перерахунку на олеїнову кислоту). Кислотність також є одним з показників торгової цінності масел, оскільки вона збільшується в результаті окислення і гидролитического розкладання нейтральної молекули тригліцеридів до вільних жирних кислот. За кількістю вільних жирних кислот, які містяться в олії, можна судити про його свіжості, тому що в природних жирах їх мало. Під час зберігання і нагрівання жиру кількість вільних жирних кислот зростає. Подальше їх окислення призводить до порушення нормальної роботи смаку і запаху, а при більш глибокому процесі - до непридатності використання жиру в харчових цілях.
Для визначення змісту кислотності в оліях та жирах можна використовувати як традиційний титриметрический метод, так і сучасні, більш швидкі способи з використанням фотометрії.
Будь-який з цих методів можна використовувати при визначенні кислотності в:
рослинних маслах комбікормах і кормах для тварин

Ми пропонуємо надійні прилади для швидкого і точного визначення кислотності відповідно до загальноприйнятих методик.


Лабораторне обладнання SocTrade | Мапа сайту
Дизайн сайту — «Sponge»