Сучасний ефективний раціон тварин неможливий без добавок кормових жирів, відмінною здатністю яких, є їх підвищена чутливість до окислення при зберіганні і після введення до складу комбікорму. Окислювальні процеси викликають утворення пероксидів і гідропероксидів жирних кислот, альдегідів та кетонів, які є основними продуктами прогоркания жиру і є гостро токсичними речовинами для організму тварин.
Для оцінки змісту в жирах вільних жирних кислот використовується спеціальний показник, званий кислотним числом. Кислотне число виражається в мг гідроксиду калію, витраченого на нейтралізацію вільних жирних кислот, що містяться в 1 г жиру.
Показник кислотне число строго нормується в комбікормової галузі. Для визначення даного показника ми готові запропонувати вам прилади для потенціометричного титрування та фотометри.