Зараженню мікотоксинами піддається більшість зернових культур. На це впливають умови вирощування і зберігання, вологість зерна, його температура, і інші фактори.
Необхідно проводити контроль заготовлюваної сільськогосподарської продукції на наявність мікотоксинів, тому що далі вона надходить в переробку, а готові продукти вже споживає людина або тварини. Вхідний контроль сировини забезпечує безпеку кінцевого споживача.
Раніше для визначення мікотоксинів використовували дороге устаткування, таке, як хроматографи, і його могли собі дозволити тільки великі лабораторії. В даний час з'явилася можливість проводити аналіз з не меншою точністю, проте зі значною економією грошей і часу.
Ми пропонуємо імуноферментний метод аналізу (ІФА) з тест-системами виробництва компанії Neogen Corporation. Визначення можна проводити з наборами Veratox, Reveal Q+ і Reveal Q+MAX.