+380 (48) 740-46-77

Запит на сервіс

Логічні кроки по виявленню неполадок PerkinElmer Clarus і Agilent 6890/7890

Існує кілька простих кроків, які повинні бути виконані для виявлення неполадок і проблем з газовим хроматографом PerkinElmer Clarus і Agilent 6890/7890. Використовуйте наступні керівні принципи для пошуку неполадок на вашому хроматографі.

Зверніть увагу на симптоми - визначте проблему. Порівняйте результати ваших разгонок з кращими аналізами, тобто отриманими в нормальних умовах.

Систематично усувайте можливі причини неполадок.

Перше правило говорить, «Що було змінено востаннє?» Більшість проблем виникає при проведенні будь-яких змін в системі, таких як заміна балонів з газом, септ, або скляних вкладишів. Якщо проблема виникає після таких змін, то ці зміни є найбільш можливими причинами виникаючих проблем.

Проводьте заміну найбільш простих речей. Наприклад, якщо ви припускаєте витік газу, найбільш проста заміна, це поміняти Септ хроматографа замість того, щоб проводити заміну внутрішньої пневматики.

Міняйте тільки один параметр за один раз і перевірте його вплив. Якщо ж ви замінили відразу три речі і ваша проблема вирішилася, то ви не дізнаєтеся, яка з трьох, або одночасно їх комбінація залучили до вирішення проблеми. Таким чином, якщо проблема знову виникне, ви напевно будете знати, які коригувальні дії необхідно зробити.

Тільки для двох каналів з ідентичними детекторами і інжекторами.

Якщо Ваш хроматограф PerkinElmer Clarus або Agilent 6890/7890 є двохканальною системою (два ідентичних детектора і два ідентичних інжектора):

  1. Спробуйте переключити колонку на другий канал. Якщо проблема була вирішена, то проблема була пов'язана з детектором, інжектором, підсилювачем або пневматикою цього каналу.
  2. Послідовно, один за іншим замініть кожен з вищезазначених компонентів для виявлення, який же з них дефективний. Якщо при перемиканні колонки на інший канал, проблема залишилася та ж сама, ви можете підозрювати колонку, шприц, стандарт або зразок, електроніку, або пристрій збору і обробки даних.

Пошук несправностей на ЕКД (ElCD) Детекторі

Проблеми з ЕКД детектором в основному подібні до тих, які виникають з іншими детекторами, тобто, втрата чутливості (зменшення відгуку детектора), надмірний шум, затягування піків (tailing), і т.д.

Проблеми виникають за рахунок тих самих причин, що і для інших детекторів: газовиділення з колонки, підтікання, забруднення, неправильно встановлені компоненти, і т.ін.

Іноді шум в ЕКД-детекторі може бути зменшений за рахунок охолодження реактора або його продувки. Однак, слід зазначити, що при запуску продувки може тимчасово збільшитися фоновий сигнал і шум за рахунок відкриття раніше не відмитих від розчинника зон, який розчиняє матеріал, і який, в свою чергу, змінює електропровідність.

Збільшення фонового сигналу або шуму, коли реактор вимкнений, вказує на можливе забруднення системи розчинником або компонентів осередку електропровідності.

Лабораторне обладнання SocTrade | Мапа сайту
Дизайн сайту — «Sponge»