Можливості застосування ріпакової шроту/макухи при виробництві комбікормів часто обмежуються присутністю великої кількості глюкозинолатів. Що цікаво, безпосередньо самі глюкозинолати не несуть токсикологічної небезпеки для живих організмів. Однак, під дією ферменту мірозінази, що міститься в рослинах, а також у деяких мікроорганізмах шлунково-кишкового тракту тварин, утворюються похідні глюкозинолатів, здатні пригнічувати нормальне функціонування щитовидної залози. Крім того, деякі продукти гідролізу глюкозинолатів можуть викликати печінкові кровотечі.
Тому вміст має суворо контролюватися. Для цього можна використовувати як класичний хроматографічний метод ВЕРХ, так сучасний метод ІЧ-спектрометрії.
Для контролю вмісту глюкозинолатів рекомендуємо використовувати: