У насінні олійних культур міститься велика кількість оптимально збалансованого за амінокислотним складом білка, який включає велику кількість аргініну (в 2 рази більше, ніж в зерні кукурудзи і пшениці), гістидину, лізину і інші незамінні амінокислоти. Тому білок олійних культур є важливим додатковим джерелом кормового і харчового білка, що має велике значення у вирішенні білкової проблеми.
Так, кількість білка в зерні олійних, шроті, макусі є не тільки показником харчової цінності, а й безпосередньо пов'язане з ринковою ціною продукту. Знаючи кількість протеїну Ви завжди зможете раціонально використовувати свою продукцію і зберегти гроші.
Ми пропонуємо Вам кілька способів визначення кількості протеїну - універсальні ІЧ-аналізатори цілого насіння олійних і продуктів їх переробки, а також класичні прилади для визначення білка хімічними методами.