+380 (48) 740-46-77

Клейковина зерна

Клейковина - найважливіший показник хлібопекарських властивостей борошна. У клейковині визначають кількість і якість, які впливають на реологічні властивості тіста, зовнішній вигляд і смакові якості кінцевого продукту.

З борошна високої якості ми отримуємо білу, пружну клейковину і, навпаки, з борошна низької якості сіру, що кришиться або розпливається. З борошна низької якості не можна буде отримати якісну випічку з хорошим смаком і тривалим терміном зберігання.

Чим вищий вміст клейковини і вище її якість, тим сильніше борошно, при цьому важливо пам'ятати, що така мука не дасть об'ємного хліба з хорошим пористим м'якушем.

«Сиру» клейковину одержують шляхом її відмивання в воді, а «суху» - висушуванням відмитої клейковини. Різниця між кількістю «сухої» і «сирої» клейковини показує її водопоглинальну здатність, а значить і її якість. Пружність, еластичність, розтяжність, в'язкість тіста найбільшою мірою визначаються якістю клейковини.

Для оперативного визначення кількості клейковини Ви можете використовувати ІЧ-аналізатори, визначення якості і кількості клейковини можливе за допомогою таких приладів для відмивання клейковини, як Perten Glutomatic 2000 виробництва компанії Perten Instruments.

ІЧ-аналізатор цільного зерна та борошна Інфраматик 9500

Інфраматик 9500 — найсучасніший і точний аналізатор зерна, забезпечує найвищу доступну точність. Аналізує широкий спектр зернових і олійних культур на вміст вологи, білка, жиру та інші параметри менш ніж за 30 секунд.

ІЧ-аналізатор цільного зерна Інфраматик 8800

Інфраматик 8800 — портативний БІЧ-аналізатор нового покоління для визначення вмісту білка, вологи та жиру в зерні й олійних культурах. Надійний і точний, цей прилад спеціально розроблений для аналізу в польових умовах, в місцях зберігання та переробки зерна.

Perten Glutomatic 2000

Еталонний прилад для визначення вмісту клейковини в борошні та зерні. Perten Glutomatic — це офіційний світовий стандарт для визначення кількості і якості клейковини в борошні, зерні м'яких і твердих сортів пшениці та крупці.

Лабораторне обладнання SocTrade | Мапа сайту
Дизайн сайту — «Sponge»