Сила борошна - це показник, що описує реологічні властивості борошна і визначає якість хліба, який Ви отримаєте після випічки. Також орієнтуючись на цей показник можна прогнозувати і / або змінювати рецептуру для отримання оптимального виходу хліба або інших хлібобулочних виробів.
За силою борошно ділять на сильне, слабке і оптимальне (середнє). Знаючи цей показник, Ви зможете правильно скласти рецептуру і прогнозувати, для випічки яких виробів буде оптимальне Ваше борошно.
Також важливим показником «сила борошна» є при експортних комерційних угодах. Він присутній практично у всіх зовнішньоекономічних контрактах на торгівлю пшеницею.
Для визначення показника «сила борошна» компанія Chopin Technologies розробила унікальний прилад Альвеограф, який зараз доступний в двох модифікаціях: сучасна вдосконалена модель AlveoLab і класичний прилад AlveoPC