+380 (48) 740-46-77

Зола в зерні і зернових культурах

Зольність (зола) в зерні і борошні - важливий показник для борошномельних підприємств. За кількістю золи в пшениці можна визначити який вихід борошна буде при переробці. Найбільший вміст золи в зернівці знаходиться в оболонках і алейроновому шарі, наіменьшее - в ендоспермі. Від зольності зерна залежить вихід борошна при його переробці.

Зольність також є показником, який визначає сорт борошна. У вищих сортах борошна найменша зольність, тому що в ній найменша кількість оболонок.

Зольність борошна можна визначити як класичним методом озоления (спалювання) в муфельній печі. Так і з допомогою сучасних інфрачервоних аналізаторів. На ІЧ-аналізаторі IM 9500 за допомогою модуля борошна Ви зможете визначити зольність борошна, а на універсальному приладі DA 7250 є можливість також визначати зольність (золу) вівса, жита, тритикале, пшеничного, рисового і житнього борошна, в кукурудзяній клейковині, в манній і кукурудзяній крупах, кукурудзяних гранулах і пшеничних висівках.

Універсальний ІЧ-аналізатор DA 7250

Універсальний інфрачервоний експрес-аналізатор DA 7250 використовується для проведення аналізу різних видів с/г сировини, кормів і харчових продуктів. Прилад дозволяє за один вимір отримати результати відразу за кількома показниками.

ІЧ-аналізатор цільного зерна та борошна Інфраматик 9500

Прилад виконує експрес-аналіз якості зернових і олійних культур на вміст вологи, білка, жиру та інші параметри менш ніж за хвилину.

Потоковий інфрачервоний аналізатор DA 7350

Потоковий аналізатор DA 7350, який працює в ближньому ІЧ-діапазоні, дозволяє автоматизувати контроль технологічних процесів і в подальшому провести їх оптимізацію.

Лабораторне обладнання SocTrade | Мапа сайту
Дизайн сайту — «Sponge»