Тренінг від Chopin Technologies і SocTrade з оцінки реологічних властивостей зерна та борошна
Компанія Chopin Technologies разом з ТОВ SocTrade провела дводенний тренінг з оцінки реологічних властивостей зерна та борошна за допомогою сучасних методів та обладнання.
Представник виробника сучасних приладів для оцінки якості зерна і борошна Chopin Technologies, Кирило Рисєв, разом з ТОВ SocTrade на базі Одеської національної академії харчових технологій провели тренінг для виробників борошна.
На тренінгу виробники українського борошна отримали відповіді на найбільш болючі та актуальні питання, що виникають у них при контролі борошна та при подальшій співпраці з хлібопекарними та кондитерськими виробництвами.
Наприклад, були розглянуті такі питання як:
- Приймання зерна для подальшої його переробки в борошно заданої якості.
- Контроль якості борошна саме за реологічними показниками якості.
- Вплив ступеню пошкодженості крохмалю в борошні на подальшу його переробку та випічку.
- Яким чином можна інтерпретувати дані, отримані на приладі Міксолаб.
Другою частиною тренінгу були практичні заняття. Наші борошномели надали своє борошно для аналізування та подальшої інтерпретації якості з точки зору не тільки його стандартних показників, що прийняті в нашій країні, але й з точки зору подальшого технологічного процесу випічки кондитерських та хлібобулочних виробів.
Практичні заняття проводили на приладах SD-matic та Mixolab, виробництва компанії Chopin Tecnologies
В ході практики були визначені характеристики борошна різних виробників та надані рекомендації для поліпшення характеристик досліджуваних продуктів.
Також учасникам тренінгу надані інформаційні матеріали як посібник по практичному використанню сучасних методів контролю борошна та поведінки його в технологічному процесі.