+380 (48) 740-46-77

Білок і протеїн в зерні і зернових культурах

Протеїн є важливою живильною речовиною в зерні злакових та продуктах їх переробки. Вміст білка може варіюватися від 5 до 26% в різних видах зернових. Також в залежності від культури буде різним і амінокислотний склад протеїну, що безпосередньо впливає на його поживну цінність.

Дуже важливо вміст протеїну, зокрема, для пшениці, т. к. в комерційних відносинах впливає на клас зерна, а на виробництві є показником борошномельних і хлібопекарських властивостей пшениці.

Визначення білка (протеїну) можливо як за допомогою сучасних ІЧ-аналізаторів, так і класичними хімічними методами К’єльдаля або Дюма.

Метод К’єльдаля – найпоширеніший класичний метод визначення азоту/протеїну у відповідності з міжнародними стандартами в харчової і комбікормової промисловості, при виробництві напоїв, а також у хімічній та фармацевтичній промисловості.

Проведення визначення білка за методом К’єльдаля включає в себе три основні стадії:

  1. Мінералізація (спалювання) зразка. Рекомендуємо використовувати мінералізатори (дигестори) KjeLROC від шведської компанії OPSIS LiquidLINE
  2. Дистиляція (перегонка з парою). Найкраще всього з цим завданням справиться дистиляційний блок KjeLROC виробництва OPSIS LiquidLINE
  3. Титрування.

Підготовка зразків для визначення білка

Одним з найважливіших умов отримання достовірних результатів визначення білка по Кьельдалю є ретельна пробопідготовка. Процедура підготовки зразків повинна забезпечувати однорідність і розмел проби таким чином, щоб розмір часток не перевищував 1 мм.

Для подрібнення зразків рекомендується використання спеціальних лабораторних млинів, таких як 3100 LM виробництва Perten Instruments.

Зважування зразків для подальшого аналізу за К’єльдалем обов'язково повинно проводитися на аналітичних вагах з точністю до 0,1 мг

Аналізатор KjeLROC KD-310 для визначення азоту та білка

Аналізатор KjeLROC — високоточна система визначення азоту та білка за методом К’єльдаля з гнучкими можливостями обміну даними.

Автоматичний/напівавтоматичний дистилятор KjelROC KD-210/KD-200 для перегонки з парою за К’єльдалем

Дистиляційний блок KjelROC призначений для парової дистиляції для визначення азоту та білка за стандартним методом К’єльдаля.

Автоматичні мінералізатори (дігестори) KjelROC Auto DI-211, 220/221 та KjelROC Advanced DI-310, 320

Мінералізатори (дігестори) KjelROC різних моделей застосовуються для попереднього спалювання (озолення) проб під час визначення азоту та білка за методом К’єльдаля.

ІЧ-аналізатор цільного зерна та борошна Інфраматик 9500

Інфраматик 9500 — найсучасніший і точний аналізатор зерна, забезпечує найвищу доступну точність. Аналізує широкий спектр зернових і олійних культур на вміст вологи, білка, жиру та інші параметри менш ніж за 30 секунд.

ІЧ-аналізатор цільного зерна Інфраматик 8800

Інфраматик 8800 — портативний БІЧ-аналізатор нового покоління для визначення вмісту білка, вологи та жиру в зерні й олійних культурах. Надійний і точний, цей прилад спеціально розроблений для аналізу в польових умовах, в місцях зберігання та переробки зерна.

Універсальний ІЧ-аналізатор DA 7250

Аналізатор DA 7250 — це прилад третього покоління з діодною матрицею, розроблений спеціально для аналізу в харчовій та сільськогосподарській галузі. Він поєднує в собі видатну аналітичну точність зі швидкістю, простотою використання, міцністю й універсальністю.

Лабораторне обладнання SocTrade | Мапа сайту
Дизайн сайту — «Sponge»