+380 (48) 740-46-77

CHOPIN Technologies (Шопен Технолоджіс), Франція

    Все під Вашим контролем!

    Компанія CHOPIN Technologies розробляє і випускає унікальне обладнання для контролю якості в сфері переробки зернових культур.  

    Прилади CHOPIN затребувані на всіх етапах виробничого ланцюжка і дозволяють забезпечити оптимальні технологічні якості зернових, борошна і продуктів переробки зерна.   

    У багатьох країнах світу прилади контролю якості CHOPIN є стандартним обладнанням, яке встановлюється в провідних науково-дослідних центрах і освітніх установах, що здійснюють підготовку фахівців харчових технологій. Безліч наукових відкриттів було зроблено за допомогою інноваційного обладнання цієї фірми.  

    Більше 10 % від обороту компанія інвестує в дослідну діяльність, кращі розробки активно втілює в життя. Це дозволяє вивести контроль якості на абсолютно новий рівень!

    На самому підприємстві впроваджена система менеджменту якості відповідно до стандарту ISO 9001:2015.

    CHOPIN Technologies веде свою історію з середини XIX століття. Тоді компанія виготовляла обладнання для млинів — поставляли жорна й сита. Бізнес успішно розвивався, приносив прибуток і визнання.

    Однак справжній прорив в роботі компанії стався в 20-х роках минулого століття. Саме тоді Марсель Шопен створив прилад, який відкрив нову еру в оцінці якості борошна. Розробник назвав його «екстенсометр». Пристрій дозволяв за допомогою точно вимірюваних параметрів визначити якість борошна, його придатність для різних технологічних цілей.

    Екстенсометр став прообразом сучасного приладу для комплексного дослідження властивостей зерна і борошна — Альвеографа. Без вивчення альвеографічного профілю борошна зараз не обходиться жодне прогресивне борошномельне підприємство або виробництво хлібобулочних виробів. Альвеограф визначає пружність, еластичність, розтяжність і хлібопекарську силу тіста. Ці дані дозволяють оптимізувати склад сумішей зерна і борошна, поліпшити пластичність борошна, виготовляти різні сорти борошна для конкретних цілей. Альвеографи виробництва компанії CHOPIN Technologies високо цінуються за точність і надійність вимірювань.

    Компанія удосконалювала обладнання і методи, розвивалася завдяки формуванню команди експертів і вмінню виявляти реальні потреби своїх клієнтів.

    Основні етапи розвитку компанії:

    1921 рік — Марсель Шопен винайшов екстенсометр, який став прообразом сучасного приладу — Альвеографа.

    1950 — Винахідник Альвеографа Марсель Шопен створив компанію CHOPIN SAS, яка займалась виробництвом і дистрибуцією обладнання для контролю якості.

    1975 — Tripette and Renaud придбали CHOPIN, і група компаній починає розвиватися в напрямку виробництва та продажу обладнання для контролю якості зерна.

    2003 — Відбулося злиття трьох компаній, які були головними гравцями на відповідних ринках, в єдину компанію, що спеціалізується в області контролю якості.  

    Група змінила назву на Tripette and Renaud CHOPIN (TRC) і в неї увійшли:

    • CHOPIN — розробка методів і обладнання для контролю якості зернових, борошна та інших зернових продуктів;
    • VFP — виробництво промислових чорнил і лаків для трафаретного і цифрового друку;
    • Tripette and Renaud — промислове обладнання для пневматичного і механічного транспортування, просіювання, відбору проб і завантаження насипом, яке застосовується в агро- та харчовій промисловості, в нафтохімічній та фармацевтичній галузях.

    2006 — Tripette and Renaud CHOPIN змінила назву на CHOPIN Technologies. Компанія є найстарішою приватною групою у Франції і водночас залишається сімейним бізнесом.

    2016 — CHOPIN Technologies увійшла до складу KPM Analytics group (США).

    Використовуючи інноваційні технології, компанія створює унікальні прилади, визнані міжнародними стандартами і організаціями, які відповідають потребам всіх учасників процесу переробки зернових культур.

    У складі CHOPIN Technologies діє дослідна лабораторія, готова відгукнутися на будь-які аналітичні запити. Фахівці розробляють нові протоколи і створюють калібрування з урахуванням специфічних потреб замовників. Такий підхід дозволяє користувачам отримувати максимальну вигоду від обладнання CHOPIN.

    У тренінговому центрі CHOPIN Technologies фахівці з різних країн світу мають можливість поліпшити практичні навички роботи з обладнанням CHOPIN. Тренінговий центр є також унікальним майданчиком для обміну інформацією з визнаними експертами в галузі контролю якості і розвитку методів аналізу.

    Виробничі потужності CHOPIN Technologies знаходяться у Франції. Однак прилади CHOPIN доступні по всьому світу завдяки мережі з більш ніж 60 акредитованих партнерів. Ці компанії забезпечують установку, настройку і супровід устаткування французького виробника.

    Компанія SocTrade є ексклюзивним дистриб'ютором CHOPIN Technologies на території України і поставляє сучасне обладнання для аналізу реологічних властивостей борошна.

    Пропонований асортимент включає прилади для комплексного дослідження якостей борошна: Alveograph (Альвеограф), MixoLab (Міксолаб), SDmatic (СДматік), реоферментометр Rheo F4 (Рео Ф4) і ін.

    Компанія SocTrade у співпраці з Одеською національною академією харчових технологій та за підтримки фахівців Chopin Technologies регулярно проводить тренінги для підприємств борошномельної галузі на тему оцінки реологічних властивостей зерна і борошна за допомогою сучасних методів і обладнання.

    Обладнання CHOPIN Technologies відповідає міжнародним стандартам: ISO, CEN, AFNOR, AACC, ICC, ДСТУ 4111.4-2002, ГОСТ Р.

    Alveograph

    Прилад для вимірювання пружності, розтяжності, еластичності та хлібопекарської сили тіста

    Mixolab 2

    Прилад для вимірювання реологічних характеристик зерна, борошна та тіста

    Rheo F4

    Аналізатор реологічних властивостей тіста в умовах процесу бродіння

    SDmatic 2

    Автоматичний аналізатор кількості пошкодженого крохмалю

    Млин лабораторний вальцьовий CD1

    Лабораторний млин CD1 спеціально розроблений для експериментального помелу м'яких і твердих сортів пшениці, наближеного за умовами до промислового помелу

    Сушильна шафа EM10

    Сушильна шафа ЕМ10 служить для визначення вологості в зернових і олійних культурах і продуктах їх переробки відповідно до міжнародного стандарту ISO 712

    Лабораторні міксери MR2L/MR10L

    Лабораторні міксери MR2L і MR10L використовуються для перемішування зерна та борошна, проведення рівномірного зволоження й відволоження зерна.

    Лабораторне обладнання SocTrade | Мапа сайту
    Дизайн сайту — «Sponge»