Вологість — це один з основних показників якості будь-якого продукту, який в першу чергу визначається і при заготівлі сільськогосподарської сировини, і на етапах її подальшої переробки. Наприклад, по вологості зерна визначають строки збирання врожаю, режими роботи збиральних машин, зерноочисного та сушильного обладнання, установок активного вентилювання, організовують зберігання зерна. Підвищена вологість при зберіганні шкідлива: посилює дихання зерна, сприяє проростанню, розвитку цвілі і шкідників хлібних запасів, самозігріванню.
Вологість впливає не тільки на безпеку товару, а й на його технологічні властивості, тобто на процес переробки та вихід готової продукції.
Компанія SocTrade постачає прилади провідних світових виробників Perkin Elmer / Perten Instruments для аналізу вологості в різних зразках: